Gyomendrőd látnivalók

Természet

Természet

rzsébet ligeti Lombkorona sétány és kilátó

Erzsébet ligeti Lombkorona sétány és kilátó

Gyomaendrőd patkó alakú Hantoskerti holtágjának ölelésében fekszik az 5 hektáron elterülő Erzsébet liget. Lombkorona sétánya és kilátója más szemszögből is megmutatja dús növényvilágát. Interakív tanösvénye gyerekek számára játékos módon mutatja be gazdag állat és növényvilágot.

Csónakázási lehetőség és vízi tanösvény is szolgálja az ismeretterjesztést. A 15 méteres többszintes kilátó segítségével más nézőpontból is megcsodálhatjuk a természeti értékeket.

Sóhajok hídja

Sóhajok hídja

A Városba nyúló Hantoskerti holtágon átívelő faszerkezetű híd gyalogosok és kerékpárosok számára épült. A hídon kihelyezett archív fotókon láthatjuk a múlt pillanatképeit. A hídon át közvetlenül az Erzsébet Ligetbe érkezünk.

Körös-Maros Nemzeti Park

Körös-Maros Nemzeti Park

Közel 800ezer hektár dél-alföldi természetvédelmi terület tartozik a Park fennhatósága alá. A Körösök árterének egyedülálló növény és állatvilága felfedezésre késztet minden természetkedvelő látogatót.

A Nemzeti Park számos programmal áll rendelkezésre, saját állatparkja Szarvason található.

További információ

Kultúra

Kultúra

Bárka látogatóközpont

Bárka látogatóközpont

Halászati múzeum a Templomzugi holtág partján. A Körösök élővilágát szabályozását, halászatát ismerheted meg. Az interaktív tárlat betekintést enged a Körösök halászati hagyományaiba. Szabadtéri kiállítás és gasztro programok is fogadják a látogatókat.

Kner Múzeum

Kner Múzeum

Az ország legteljesebb Nyomdaipari Gyűjteményének ad otthont Kner Imre egykori barokk stílusú lakóháza. A gyűjtemény a Gyomai Kner Nyomda és a Kner család tagjainak megismerését célozza.

Bevezet minket a nyomdatechnikai eljárásokba 1882-től napjainkig, szemléltetve korabeli könyvekkel, báli meghívókkal, levelezőlapokkal és dokumentumokkal. Működő nyomdagépeket is megismerhetünk.

További információ
Vidovszky Béla Városi Képtár

Vidovszky Béla Városi Képtár

Gyomaendrődhöz kötődő képzőművészek alkotásait ismerheted meg, melyet hat teremben tárja a Képtár a látogatók elé. Öt művész állandó kiállítása, és számos kortárs időszaki kiállító mutatja be tehetségét.

További információ

Kner Nyomdaipari Múzeum

A 200 éves Szent Imre római katolikus templom

Tájház

Városi Képtár

Várjuk Önt a Körös Nyaralóházakban

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken:

+36 30 945 4672

korosnyaralohazak@gmail.com

Facebook